Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015



          Η προσευχή είναι επικοινωνία με το Θεό 

Με τους ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπούμε θέλουμε να συναντιόμαστε και να συζητάμε. Να μιλάμε για τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας, τα σχέδιά μας για το μέλλον. Αυτό το λέμε επικοινωνία. Με αυτούς που βρίσκονται μακριά μας επικοινωνούμε με τηλεφωνήματα και γράμματα.
Μπορούμε όμως να επικοινωνήσουμε και να συναντηθούμε με το Θεό, που δεν τον βλέπουμε; Μπορούμε με την προσευχή. Με την προσευχή μιλάμε στο Θεό. Τον ευχαριστούμε για όσα μας χαρίζει, τον παρακαλούμε να μας βοηθήσει στις δυσκολίες μας, αλλά και να βρίσκεται πάντοτε κοντά μας. Όμως και όλα όσα ακούμε και βλέπουμε στην εκκλησία, είναι μια μεγάλη προσευχή στο Θεό. Μια προσευχή παράκλησης και ευχαριστίας για όλα όσα μας προσφέρει. Όταν πάλι κάνουμε το σταυρό μας, παίρνουμε δύναμη και νικάμε τους φόβους μας, γιατί γνωρίζουμε ότι ο Θεός νοιάζεται για μας και μας βοηθάει. 



Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού τα παιδιά της Γ' και Δ΄τάξης, χωρισμένα στις ομάδες τους και χρησιμοποιώντας τις λέξεις φιλία, αγάπη, ζήλια, εγωισμός, μοναξιά, ειρήνη και υγεία, έφτιαξαν  προσευχές.

Οι ήρωες της Τρίτης έφτιαξαν την παρακάτω προσευχή:
"Σε παρακαλούμε, Θεέ μου, να έχουμε αγάπη, υγεία, ειρήνη πάντοτε και παντού.
Σ' ευχαριστούμε που έχουμε στο σχολείο μας φιλία και όχι εγωισμό. 
Μα πάντοτε ξέρουμε ότι μας αγαπάς και δε μας στέλνεις μοναξιά και ζήλια." 

Η SUPER ΤΕΤΑΡΤΗ έφτιαξε την παρακάτω προσευχή:
"Σ' ευχαριστώ που έχουμε υγεία και ειρήνη!
Σ' ευχαριστώ που δεν έχουμε μοναξιά!
Σ' ευχαριστώ που με τους φίλους μας έχουμε φιλία και αγάπη
και ευχόμαστε να μην υπάρχει ζήλια και εγωισμός!"

  Αγ.Παΐσιος : «Προσέχετε τα μικρά παιδιά τι αθωότητα έχουν στη σκέψη. Με τις προσευχές των μικρών παιδιών μπορούμε να κάνουμε θαύματα, γιατί ο Κύριος ακούει τις αθώες τους προσευχές».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My future...My paper!

        Το σχολείο μας και οι μαθητές του παίρνουν μέρος στο  πρόγραμμα ανακύκλωσης   Myfuturemypaper , -δηλαδή το μέλλον μου, το χαρτί μου...