Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Η πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί με απόφαση του Υπουργείου παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
  Την ημέρα αυτή γίνονται δραστηριότητες μέσα σε κάθε σχολείο που συνδέονται με ένα κεντρικό θέμα.
  Σκοπός αυτής της ημέρας είναι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.
  Δεν υπάρχουν νικητές ούτε μετάλλια. Όλοι όσοι παίρνουν μέρος είναι κερδισμένοι. Η συμμετοχή, η προσπάθεια και ο συναγωνισμός φτάνουν για να κάνουν κάθε παιδί να νιώσει υπερήφανο!
  Φέτος γιορτάσαμε την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το σχολείο μας γιόρτασε την ημέρα αυτή στο προαύλιο του σχολείου και στο γήπεδο του χωριού μας.
  Στην τάξη παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με τις δηλώσεις του αργυρού ολυμπιονίκη του Ρίο, Σπύρου Γιαννιώτη και συζητήσαμε γι' αυτές. Επίσης, ζωγραφίσαμε την αθλητική δραστηριότητα που μας γεμίζει χαρά.
  Οι δασκάλες μας διάλεξαν να παίξουμε διάφορα παιχνίδια. Στο προαύλιο κάναμε τον γύρο του σχολείου...αλλιώς! Τρέξαμε σαν ελέφαντες, καγκουρό, βατραχάκια, πουλιά, τραγουδήσαμε το << Μια ωραία πεταλούδα>>, κάναμε τσουλήθρα. Στο γήπεδο παίξαμε δυο παιχνίδια. Το ένα είχε στεφάνια και κώνους και το δεύτερο είχε τρέξιμο. Όλα τα παιδιά φύγαμε χαρούμενα από το γήπεδο!
  Τέλος, να σας θυμίσω πως οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: Όταν το σώμα του ανθρώπου είναι υγιές, τότε είναι και το μυαλό του! 
Χρυσαφένια Σπ., Δ' τάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My future...My paper!

        Το σχολείο μας και οι μαθητές του παίρνουν μέρος στο  πρόγραμμα ανακύκλωσης   Myfuturemypaper , -δηλαδή το μέλλον μου, το χαρτί μου...