Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εκδρομή στην Κύμη

      Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 πήγαμε στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης. Μας ξενάγησε η κα Ευγενία, είδαμε παλιές φορεσιές για γυναίκες και άνδρες, κοσμήματα, χρήματα, στάμνες, κουζινικά. Αργότερα, πήγαμε στον πάνω όροφο, είδαμε μία κρεβατοκάμαρα και δίπλα κούνιες για να κοιμούνται τα μωρά. Ύστερα πήγαμε στο υφαντουργείο, είδαμε διάφορα, πολύχρωμα κεντήματα και κουρελούδες. Μετά πήγαμε σε μια αίθουσα που είχε ένα πατητήρι, μεγάλα καλάθια για να μαζεύουν διάφορα φρούτα. Έξω από το μουσείο υπήρχε μια αυλή με γκαζόν και μια μικρή επίδαυρο. Βγάλαμε φωτογραφίες και φύγαμε για το μοναστήρι.

       Στο μοναστήρι μας υποδέχτηκαν οι καλόγριες, μας είπαν κάποια λόγια για το μοναστήρι και για το πως ζούνε. Μας πήγανε στον πάνω όροφο που κεντάνε και κάνουν αγιογραφίες, πήγαμε έξω στην αυλή, σε ένα μπαλκόνι που έβλεπες όλη τη θάλασσα. Είχανε και ζώα. Μετά την ξενάγηση μας δώσανε μικρές εικόνες και μας κεράσανε. Είχανε κι ένα πωλητήριο εκκλησιατικών ειδών.

  Άννα Ε΄ - Νικολέτα Ε΄









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My future...My paper!

        Το σχολείο μας και οι μαθητές του παίρνουν μέρος στο  πρόγραμμα ανακύκλωσης   Myfuturemypaper , -δηλαδή το μέλλον μου, το χαρτί μου...