Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Λόγια και εικόνες εκδρομής



Ομήρου Οδύσσεια

Η Ομήρου Οδύσσεια είναι μια θεατρική παράσταση. Στη μυθολογία, υπήρχε ο Όμηρος που έγραψε δύο βιβλία. Το ένα είναι η Ομήρου Οδύσσεια και το άλλο η Ομήρου Ιλιάδα. Η Ομήρου Οδύσσεια μας μιλάει για τις περιπέτειες του Οδυσσέα.
Όλα ξεκίνησαν από τον Όλυμπο. Ο εχθρός του Οδυσσέα που  ήταν ο Ποσειδώνας είχε φύγει για ταξίδι. Ο Οδυσσέας τότε βρήκε την ευκαιρία να φύγει από το νησί της Καλυψώς για να πάει στην πατρίδα του την Ιθάκη. Έκανε δέκα χρόνια για να φτάσει εκεί. Μετά από δέκα χρόνια, που έφτασε, η θεά Αθηνά εμφανίστηκε διά μαγείας μπροστά του και τον μεταμόρφωσε σε ζητιάνο.
 Όταν έφτασε σπίτι του, ο σκύλος του, ο Άργος όρμησε κατά πάνω του από τη χαρά του και ήταν ο μόνος που κατάλαβε ότι ήταν ο Οδυσσέας. Τον αγκάλιασε και αμέσως ο Άργος ξεψύχησε στην αγκαλιά του Οδυσσέα. Τέλος, πολέμησε με τους Μνηστήρες και τους σκότωσε όλους. Όταν η υπηρέτρια πήγε να του πλύνει τα πόδια, είδε το σημάδι που τον είχε δαγκώσει ένας χοίρος. Το κρατήσανε μυστικό για να κάνουν έκπληξη στη γυναίκα του την Πηνελόπη.
Ήταν μια τέλεια εμπειρία για εμάς και θα θέλαμε να την ξαναζήσουμε. 

Ροδάνθη και Σοφία, Ε΄







Η ΝΕΡΙΤ

       Η ΝΕΡΙΤ, ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας υπηρετεί την αντικειμενική ενημέρωση και την προβολή της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών.
       Το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Ευβοίας στις 27 Νοεμβρίου του 2014 επισκέφτηκε τα στούντιο της ΝΕΡΙΤ για να μάθει πληροφορίες για την ιστορία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Τα παιδιά είδανε πως μαγνητοσκοπούν το δελτίο καιρού και μετά τους είπαν λίγα λόγια για το πώς θα το δημοσιεύσουν στην τηλεόραση. Είδαν και τα υπόλοιπα στούντιο της ΝΕΡΙΤ, όπως τα στούντιο για  τα αθλητικά και  τις πρωινές εκπομπές, επίσης και δύο ραδιοφωνικά στούντιο. Μετά, τους μίλησε μια κυρία για τα πολλά μηχανήματα. Τέλος, τους δείξανε τις παλιές κασέτες. 
Στην εκδρομή πέρασαν καταπληκτικά! 

                                                                                                                       Ειρήνη και Κωνσταντίνα, Στ΄ 


















Η εκδρομή στην ΕΡΤ

      Η βιόλα είναι σχεδόν ίδια με το βιολί αλλά έχει μια νότα παραπάνω. Το δοξάρι είναι από ουρά αλόγου ου την έχουν κόψει και το βάλανε. Όταν ο κύριος μς έπαιξε για ένα ή δύο λεπτά ήταν πολύ ωραία, μ’ άρεσε πολύ. Στο τέλος, ήταν πολύ ωραία και αυτή η εκδρομή μου άρεσε πολύ.

Κωνσταντίνος Τ., Ε΄


Μερικές φωτογραφίες από την εκδρομή μας! Τα κείμενα έχουν γραφτεί από τους δημοσιογράφους της Ε΄- Στ΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My future...My paper!

        Το σχολείο μας και οι μαθητές του παίρνουν μέρος στο  πρόγραμμα ανακύκλωσης   Myfuturemypaper , -δηλαδή το μέλλον μου, το χαρτί μου...