Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Ομήρου Οδύσσεια

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 το σχολείο μας προγραμματίζει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Στην αρχή, θα παρακολουθήσουμε την παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη "Ομήρου Οδύσσεια" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στη συνέχεια, θα γίνει ξενάγηση στο ραδιομέγαρο της ΝΕΡΙΤ.
Ακολουθούν πληροφορίες για την παράσταση που θα παρακολουθήσουμε.
 
Η Θεατρική Παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη
σε νέα παραγωγή και με καινούρια ματιά

"ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ"
Νοέμβριος 2014 - Μάΐος 2015

στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Όπου το θέατρο θα γίνει καράβι για να ζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών, την Οδύσσεια του Ομήρου. Έτσι θα μπορέσουμε να χαρούμε μικροί και μεγάλοι, σε ένα καινούργιο ανέβασμα, το έργο του μεγαλύτερου ποιητή όλων των αιώνων. Τον ποιητή που έζησε τον 8ο ΠΧ αιώνα και ύμνησε την Ιλιάδα πρώτα και ύστερα καταπιάστηκε με τα κατορθώματα του Οδυσσέα, του βασιλιά της Ιθάκης.
 
Η παράσταση έχει διαθέσιμους και αγγλικούς υπέρτιτλους, για τους φίλους μας από το εξωτερικό. Θα προβάλλονται κατόπιν συνεννοήσεως.

Λίγα λόγια για το έργο
Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο...

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή. Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του. Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη. Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Οργάνωση Πρόβας: Μαρία Μωραγιάννη,
Δάφνη Μιλτιάδου
Υπεύθυνη Γραφείου Παραγωγής: Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Παπαδόπουλος Τάσος,
Κουλουμπή Χριστίνα,
Κιοσές Πέτρος,
Πανταζάρα Ίρις,
Περδίου Σπύρος,
Πολυκανδρίτου Δέσποινα,
Τσιδίμης Θανάσης,
Χατζάς Άγγελος,
Φαρμάκης Νεκτάριος,
Σουριανός Σωτήρης

2 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ... Η Οδύσσεια έχει πολύ καλές κριτικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω χαίρομαι που βλέπω τέτοιες αναρτήσεις και τέτοιες όμορφες εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις.Τι αναμνήσεις...Καλορίζικο το ιστολόγιο και να είστε πάντα καλά όλοι σας:εκπαιδευτικοί,μαθητές,γονείς.
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

My future...My paper!

        Το σχολείο μας και οι μαθητές του παίρνουν μέρος στο  πρόγραμμα ανακύκλωσης   Myfuturemypaper , -δηλαδή το μέλλον μου, το χαρτί μου...